Sollentuna Centrum - Köpcentrum i Sollentuna - Öppettider och butiker - Alla Sveriges köpcentrum och Gallerior

Sollentuna Centrum

Sollentuna Centrum uppfördes och invigdes den 13 november 1975 och ligger ca 11 km norr om Stockholm. Sollentuna Centrum bildar en naturlig trÀffpunkt för dem som bor eller arbetar i kommunen.

Förutom butiker och restauranger innehÄller affÀrscentrumet en rad serviceinrÀttningar, det bestÄr av ca 20 000 kvadratmeter med drygt 40 butiker, varav en större livsmedelsbutik.

Steen & Ström ingick sommaren 2005 avtal med NCC Property Development AB om att köpa Sollentuna centrum och planerar för att förnya och bygga om de existerande delarna och dessutom bygga ut med cirka 20 000 m2.

2006 startade den lÀnge efterlÀngtade om- och tillbyggnationen av Sollentuna Centrum. Denna innebÀr en total revitalisering av centrat som blir dubbelt sÄ stort som tidigare. Skriv en ny text om Sollentuna Centrum.Öppettider

Vardag: 10:00-19:00
Lördag: 10:00-17:00
Söndag: 11:00-17:00

Adressuppgifter

Aniaraplatsen 2
191 47 Sollentuna
Tel: 08-6233370

Notera att avvikande öppettider kan förekomma under t ex jul, nyćr, midsommar, valborg, pingst, pćsk, mm. Kontakta centrumet för mer info.

171 personer har besökt den här sidan för att fć info om Sollentuna Centrum.
För mer info besök Sollentuna Centrum (deras sida)Vad tycker du om Sollentuna Centrum?

Klicka pć en av stjärnorna för att sätta ditt betyg:

Betyg: 4.2/10 (166 röster totalt)

Kommentarer och recensioner

Läs vad andra tycker och dela med dig av dina egna ćsikter.

Vilka he4rliga festbilder! Och va snygg du var pe5 feetsn Diggar kle4nningen och smycket, ja allt. Vilka underbara minnen du me5ste ha fe5tt fre5n din NY-resa.Tack ff6r att du delar med dig!

Skrivet 11 Okt 2012, 23:05 av Rodrigo


Var till sollentuna i helgen och der Àr verkligen ett KANON stÀlle att Äka till.
Men deras toaletter stiker urin och Àr vÀldigt obehagliga att besöka. Helt och rent med en hemsk odör pÄ dessa. Hoppas att dom kan göra nÄ Ät detta.

Skrivet 03 Sep 2012, 09:53 av Sara


Tycker att Sollentuna Centrum Àr en av dem bÀsta centrumen i stockholms lÀn. Jag bor i mÀrsta och Äker till sollentuna sÄ fort jag ska shoppa, köpa smoothie, Àta eller annat. JÀtte trevligt, och man lÀr sig vart allt ligger efter nÄgra gÄnger. Visst, det skulle vÀl vara trevligt med en hamburger resturang, men det Àr ju tropisk miljö dÀr, tycker inte att max eller nÄgon liknande rsturang passar in. Caféerna Àr trevliga, trevlig personal och trevlig matro. NÄgra resturanger och mycket plats att sitta pÄ. I kista t.ex sÄ har de aldelles för fÄ sittplatser. Man sitter nÀstan pÄ varandra.
Åker iaf dit i första hand.

Sen en frÄga, vet ni om man fÄr ha smÄhundar dÀr?
/Linnea K :)

Skrivet 25 Apr 2012, 19:03 av Linnea


Klaga pÄ P-böter?
Skyll dig sjÀlv om du parkerar fel. Platserna behöver övervakas sÄ vi kunder ska fÄ plats!

Skrivet 18 Apr 2012, 10:20 av Paolo


Jag ser att mÅnga som har sm

Skrivet 13 Apr 2012, 04:58 av Liv


Se upp! Parkeringsböter Stinsens kundparkering utomhus!

IgÄr parkerade jag min bil pÄ en ledig ruta bredvid huset för kundvagnar.
P-skivan satte jag i fönstret. Efter att ha handlat fÀrdigt tog jag bilen och
körde hem. NÀr jag parkerade i mitt garage upptÀckte jag en papperslapp
nerstucken lÄngt ner under vindrutetorkaren. Det visade sig vara en faktura
pÄ kontrollavgift. Den var utfÀrdat av GMB Parkering. Belopp att betala
troligtvis 450:- (otydligt skrivet). Grund för avgiften enlig lappen Àr att jag
har parkerat utanför markerad plats/skyltad utstrÀckning. Det stÄr ocksÄ
att foto finns.
Eftersom jag inte upptÀckte parkeringsboten pÄ plats sÄ hade jag inte
möjlighet att kontrollera om bilen stod utanför markerad ruta.
Jag kan bara konstatera att fanns bara plats för en bil mellan huset för kundvagnar
nÀsta parkerade bil.
Vill Stinsens ledning inte ha bilburna kunder i fortsÀttningen?


Skrivet 23 Mar 2012, 06:25 av Kerstin


Jag saknar gamla centrumet med den underbara fönstervÀggen mellan ICA och Balders bröd, som gav en underbar ljus- och luftighetskÀnsla till hela centrum. Dessutom gjorde det att det var lÀtt att hÄlla riktningen i centrum. Nu Àr det mörkt och rörigt i centrum. Och ICA med mÄnga vÀggar och prÄng Àr en mardröm att handla i.

Skrivet 02 Feb 2012, 09:36 av Anna


F**n vad ni alla Àr missnöjda!!!! Trist att behöva lÀsa sÄna kommentarer! Nej, jag hör inte till gruppen med "fet" plÄnbok men jag Àr jÀvligt nöjd med att gÄ runt i det nya fina och frÀsha sollentuna centrum ÀndÄ!!! Har ni redan glömt hur det sÄg ut innan....???:-)

Skrivet 15 Jan 2012, 15:14 av Johanna


Kanonbra shoppingcenter. det mesta finns och man klarar sig utan gubbdagiset Clas Ohlson. kanonbra parkering, enda problemet med parkeringen Àr alla inkompetenta, dvs de som sitter hÀr och gnÀller pÄ parkeringen, idioter som inte borde ha körkort. man vet inte om man skall skratta eller grÄta nÀr man set nÄn tomte som parkerat mitt i gÄngen för han/hon inte insÄg att skuggningen av en gammal ruta faktiskt Àr resultated av att den Àr borttagen pga ny layout. för övrigt om ni lyckas irra bort er dÀr sÄ borde ni fundera pÄ glasögon eller annat hjÀlpmedel.

Skrivet 01 Aug 2011, 17:00 av Andreas


BÀsta caffe stÀllet i norra stockholm e waynes, tycker det e bra att det finns lite andra butiker ocksÄ, det Ànda som skulle behöva Àndras Àr lunchstÀllet,
maten e för dÄlig.

Skrivet 01 Jun 2011, 13:25 av Micke


Inge vidare var mycket bÀttre förr nÀr man kunde springa pÄ christer petterson och jeans alkisen. Parkeringen Àr dÄlig och butikerna Àr för snoffsiga damer. Nu gÄr jag mycket hellre till stinsen dÀr Àr det mÄnga bra butiker som clas ohlson, lensway, intersport, hobbex osv...

Skrivet 01 Mar 2011, 11:15 av Philip


Trevligt centrum med bra utbud. Dock Àr parkering uselt skött inget fungerar dÀr...

Skrivet 04 Feb 2011, 14:17 av Henrik


Inget pÄ denna sidan stÀmmer, kanske dags för en uppdatering?
Sollentuna har över 100 butiker och mÄnga trevliga restauranger, betydligt fler Àn fyra. Inte ens öppettiderna har man lyckats fÄ rÀtt. Ganska oseriöst, tur att vi som bor i omrÄdet vet sanningen.

Skrivet 28 Jan 2011, 10:54 av Granne med centrumet


överskattad centrum, de skryter om bygget inget mĂ€rkvĂ€rdigt tycker jag, bara en massa dyra butiker som har ont om folk som handlar. konceptet de valt Ă€r fel vi som vill handla pĂ„ dressman finns inte dĂ€r eller claes olsson. ingen stadium,intersport,kappahl,bara en massa cefer och en massa dĂ„liga restauranger som tar överpris för sin mat. kommer aldrig Ă„tervĂ€nda dit dessutom ska man betala för parkeringen efter 2 tim. DET SOM IRRITERADE MIG VAR ATT DE VILL INTE HA FAMILJER DIT ,UTAN DE VILL HA EN MASSA RIKA KVINNOR SOM SKA HANDLA PÅ BUTIKER. 95% AV BUTIKER BESTÅR AV KVINNOKLÄDER,RESTERANDE 5% APOTEKER.

Skrivet 09 Jan 2011, 19:26 av janne


skit centrum med vÀrldens otrevligaste chef. fick ringa till chefen om att jag fick stöt frÄn parkerings automaten och fick svar vi vet det regnar sÄ dÀrför blir det sÄ.

Skrivet 06 Jan 2011, 20:24 av lars


Parkeringsbolaget i Sollentuna centrum snor pengar av dig om du betalar med t.ex Visa-kort. Akta er!

Skrivet 16 Dec 2010, 21:11 av A


Trogen kund för Sollentuna Centrum.Det Àr gratis att parkera i 2tim pÄ Parkeringshuset.Jag behövde bara 1tim det har hÀnt att jag har fÄtt betala med kortet en gÄng 40kr. Nu har man dragit pÄ löpande band helt desperat flertal ggr 20kr och 40kr frÄn mitt Nordea konto.Nu har jag spÀrrat mitt kort vilket jag inte kan sjÀlv anvÀnda och har inte heller hunnit att handla mat för helgen.Behöver göra en polisanmÀlan av Àrendet.Jag förlorar mycket av tid frÄn mitt privatliv och pengar. Nu Àr det slut!! jag kommer inte mera till Sollentuna centrum det hÀr var riktigt illa! jag skulle helst vilja anvÀnda svordomar för att markera hur absurt det Àr. Har alldrig varit med om liknande tidigare.

Skrivet 19 Nov 2010, 22:56 av Nisse


Det verkar som flera av de som kommenterat garaget nog inte borde ha körkort... Ett ljust trevligt garage med antagligen Stockholms bredaste parkeringsrutor möter dig hÀr i Sollentuna. TyvÀrr bara tvÄ timmar fri parkering. För övrigt ett toppencentrum med mÄnga fina butiker.

Skrivet 01 Nov 2010, 16:47 av Hasse


Det ser slitet och skabbigt ut trots att det Àr helt nytt, exempel:

- Stengolvet pÄ bottenvÄningen Àr inte polerat, ser alltid skitigt och slitet ut. Alla andra centra har polerade stengolv.
- VÀggarna Àr till stor del mÄlade gipsskivor. Ser billigt och icke permanent ut.
- Belysningen, undermÄlig, ger ett intryck av "gammalt" uttjÀnt lÄgprisstÀlle.
- Garaget, den stora katastrofen: BristfÀlligt byggt, vissa bÀrande delar fuskade ihop, möter knappast grundlÀggande krav pÄ hÄllfasthet, möjlig sÀttnings/rasrisk. BÀrande pelare i byggnadens hörn saknar pÄkörningsskydd mot tunga fordon i gatuplanet, en pÄkörning leder till omfattande kollaps av stora delar av byggnaden. Hantverket Àr undermÄligt, ojÀmna golv med dÄlig avrinning gör att man tidvis vadar fram i djupa vattenpölar. In- och utfarter Àr vÀldigt trÄnga för större personbilar.Personfarligt för barn, det gÄr enkelt att promenera ut pÄ höga avsatser som saknar fallskydd. BÀttre belysning skulle förbÀttra trivselfaktorn.

Sedan kan man ha arkitektoniska synpunkter pÄ lÀmpligheten med svÀngda gÄngar i butiksdelen, svÄrt att orientera sig, och kÀnslan av "en stor luftig byggnad" gÄr helt förlorad eftersom synfÀltet begrÀnsas.

Butikslayouten pÄ ICA Àr det totala misslyckandet, butiksytan Àr för stor och har för mÄnga ÄtervÀndsgrÀnder. Det Àr ju ICA som till stor del ska vara dragplÄstret för hela centret.

SÄ mÄnga dambutiker och sÄ lite för mÀn, inte bra, det Àr fortfarande mÀnnen som har största plÄnboken.

Slutsats: Betydligt enklare att parkera och trevligare handla pÄ Stinsen, trots att det för mig Àr betydligt lÀngre dit. KÀnner en intuitiv motvilja att Äka till Sollentuna Centrum.

Slutligen, gÀller bÄde Stinsen och Sollentuna Centrum. jippon som ger en allmÀnt hög ljudvolym i centret skrÀmmer bort kunderna. Folk vill ha det mysigt med ett lagom sorl omkring sig, inte lyssna till nÄgon som stÄr och skriker i en PA-anlÀggning. Studera shopping centra i USA, dÀr finns mycket att lÀra!

Skrivet 02 Okt 2010, 06:55 av RĂ„ger MĂ„r


Jag sÄg faktiskt en hund i Sollentuna Centrum igÄr. En liten vavva. Men det kanske bara gÀller folk med smÄhundar vi med mer rejÀla hundar Àr sÀkert portförbjudna.

Skrivet 05 Sep 2010, 09:30 av Liv


ALLA kommentatorer hitills har helt och hÄllet missförstÄtt konceptet som nya Sollentuna Centrum har. Medans Stinsen satsar pÄ familjevÀnlighet och dÀrmed Àven inkluderar stora mat- och klÀdkedjor sÄ skulle det nya Centrum vara en exklusivare handelsplats för personer med större plÄnböcker.

Detta lyckas det nya Sollentuna Centrum med perfekt, dem billiga mainstream-kedjorna Àr utbytta mot lite dyrare affÀrer, detta gÀller Àven för restaurangen.

Äntligen ett centrum med klass dĂ€r man trivs bara av att gĂ„ runt!

MÄnga hÀr kommenterar parkeringshuset, deras problem verkar huvudsakligen bero pÄ orienteringssvÄrigheter, brott mot tydliga parkeringsregler och allmÀn glömska av det man lÀrde sig nÀr man tog körkort.

Sollentuna Centrum hÄller allt de lovar. Bara att mÄnga Àr dÄligt informerade och inte vet vad det Àr dem lovat...

Skrivet 28 Jul 2010, 23:30 av Q


SÄ otoligt dumt parkeringshus, man riskerar att skada bilen som Àr lÄg innan man ens kommit upp och i bÀsta fall hittat en parkering, svÄrt dÄ man mÄste köra i ett virr varv

Skrivet 27 Maj 2010, 08:36 av Birgitte


V Ä R D E L Ö S T !
P-hus med omöjligt krÄnglig infart, mÄnga butiker men fortfarande ingen "Polarn" eller "indiska". MÄnga fik och restauranger, men helt omöjligt att Àta dÀr om man samtidigt vill prata med sitt sÀllskap eftersom man har "underhÄllning" pÄ scenen som överröstar allt. Alla smÄbutiker kommer aldrig att överleva. Jag gÄr inte dit igen.

Skrivet 26 Apr 2010, 09:01 av Kattis


Infart till p-garage idiotisk. P-garagetŽs planering Àr överhuvudtaget en katastrof. PÄ stora toaletten har en blöjbytesbÀnk satts mellan herr o dam toan, det stinker apa nÀr man kommer in,spykÀnsliga varnas. ICA kanonfin. Stort o rymligt men butiksdöden kommer nog tyvÀrr.

Skrivet 20 Mar 2010, 17:22 av Ankis


Butiken Telekisoken försöker lura kunderna. I centrumet Ă€r det svĂ„rt att hitta, en labyrint. Är det kanske meningen?

Skrivet 20 Feb 2010, 20:34 av Calcifer


Hej, infarten till parkeringshuset Àr undermÄlig och det Àr stor risk för skador pÄ bilen. Hur kan man göra en sÄ usel infart? BÀttring!

Skrivet 12 Jan 2010, 15:38 av Dennis


assÄ sollentuna cetrum e skit!

Skrivet 07 Jan 2010, 17:09 av Isabella


Hej jag saknar ocksÄ hamburgerkedjorna. HM, Lindex borde vara större.
För stort utbud av specialbutiker borde vara mer för oss med vanliga behov.
Marianne

Skrivet 02 Jan 2010, 11:15 av marianne persson


Hej jag saknar ocksÄ hamburgerkedjorna. HM, Lindex borde vara större.
För stort utbud av specialbutiker borde vara mer för oss med vanliga behov.
Marianne

Skrivet 02 Jan 2010, 11:15 av marianne persson


Var i Sollentuna centrum med familjen.Saknar verkligen en snabbmatskedja typ Max,Mc Donalds.Det enda som erbjöds var cafeer eller restauranter.Vi Äkte dÀrifrÄn

Skrivet 20 Dec 2009, 13:01 av Lina Fina


P-skiva erfordras stĂ„r det överallt i parkeringshuset. Var finns de? LĂ€r finnas nĂ„gon sorts mĂ€rke att klistra i rutan. Är ledningen sinnessvag? Jag klistrar inga mĂ€rken pĂ„ rutan i mina bilar. Har heller inte tid att flĂ€nga ut och in för att hĂ€mta dylika. Kundfokus trodde man styrde en satsning som Sollentuna Centrum. Men man kanske fokuserar pĂ„ att djĂ€vlas med kunderna. DĂ„ kommer de inte tillbaka. Jag gör det inte.

Skrivet 11 Nov 2009, 16:14 av Lars Bengtsson


SVÅRT att ta sig genom byggarbetsplats och nĂ€r man till slut hittar upp till parkeringshuset för att kunna sponsra de "gamla leverantörerna" med ett besök och inköp sĂ„ belönas man med en parkeringsbot för att jag glömt stĂ€lla in parkeringstiden. Vem vill ha sin bil i ert centrum lĂ€ngre Ă€n nödvĂ€ndigt???????????????
Skiter faktiskt i er nu och övergÄr helt till Stinsen.

Skrivet 26 Aug 2009, 14:39 av Sanna


Undrar om och nÀr hundar kommer att kunna besöka stinsens köpcentrum? FörstÄss inte mataffÀrerna. Tror att ni missar mÄnga kunder pga av hundförbud. I Kista fÄr tex hundar följa med. Till och med pÄ NK i stan.
mvh/ kristina bremme

Skrivet 12 Mar 2009, 10:20 av kristina bremmeSnabba fakta

 • Vardagsöppet: 10:00-19:00
 • Butiker: 36
 • Restauranger/caféer: 4
 • Parkering: Ja
 • Systembolag: ?
 • Apotek: Ja
 • Postombud: Ja
 • Frisör: Ja
 • Livsmedel: Ica
 • Optiker: Se optikerinfo.se

  Taggar

 • sollentuna centrum
 • tps://www.google.se/
 • sollentuna galleria
 • sollentuna köpcentrum
 • sollentuna centrum parkering
 • sollentuna centrum öppettider
 • tp://www.google.se/
 • sollentuna galleria öppettider

Shoppingtips


 

Vćr tanke & Idé

Med Allacentrum.se hittar du allt du vill veta om svenska köpcentrum och gallerior. Vi har lagt in 80 centrum och 1872 butiker. och för varje dag som gćr blir sajten större och bättre.

Har vi missat nćtt? Tipsa här »
Blogg | Kontakt | Feedback | Nya kommentarer | Öppettider | Cloud |Krogar i Stockholm | Billiga leksaker | Alla banker | Sitemap butiker